2011. január 29., szombat

A lízing előnye, hátránya

Sokan érdeklődnek, hogy lehet-e úgy fuvarozói vállalkozást elindítani, ha bérlik, vagy lízingelik a tevékenységbe bevonni szándékozó teherautót?
Természetes mindkét esetben el kezdhető az engedély kiváltása.
A lízing előnye, hogy nem kell a tehergépjármű teljes árával rendelkezni, azt a lízingbe adó bank a lízing díj fejében a vállalkozás rendelkezésére bocsájtja, és hozzájárulását adja a fuvarozói tevékenységhez.
Engedélyezési szempontból ez azzal a többlettel jár, hogy az engedély kérésekor a lízinggel kapcsolatos összes papírt, valamint a lízingbe adó írásos hozzájárulását is be kell adni a kérelem kiváltásakor.
A bérlet esetén elég a bérleti szerződés.
A Közlekedési Hatóság mindkét esetben előírja, hogy a fuvarozást végző a forgalmi engedélyben mint üzemben tartó szerepeljen, de ha a bérbe adó írásban nyilatkozik arról, hogy nem járul hozzá az üzembentartói jog bejegyzéséhez, akkor, ez a procedúra elkerülhető.
Ha Ön nem szeretné ilyen "macerás" dolgokkal az idejét pazarolni, mert fontos, hogy a fuvarozói tevékenységet minél előbb elkezdhesse, akkor javaslom, hogy írjon Nekünk, és rövid időn belül minden szükséges iratot beszerzünk, hogy az engedély kiváltása zökkenő mentesen megtörténjen.